Aktuellt

Här finner ni de senaste händelserna i föreningen och även vårt nyhetsbrev Prästgårdsnytt. 

Höstens gårdsdag börjar närma sig och infaller söndagen den 20:e oktober kl 10.00. Vi uppskattar alla medlemmars hjälp i att göra fint på vår gård och allmänna utrymmen. Ta tillfället i akt för att lära känna era grannar.

En container för grovsopor kommer finnas för alla att använda. Vi avslutar med gemensam grill. Vi hoppas på god uppslutning.

Läs hela inlägget »

Under det tidigare loftgångsarbetet hittades skador på loftgångsplattorna vid port 12. 
Dipart Entreprenad AB kommer laga dessa loftgångsplattor under vecka 34. Arbetet kommer börja torsdagen den 22 augusti och pågå under 1-2 dagar.  

Platsansvarig hantverkare är Ari Kaikkonen från Dipart Entreprenad. 

Läs hela inlägget »

Sommarstängt

Vi i styrelsen vill önska er alla en trevlig sommar. Under juli månad befinner vi oss precis som många andra på semester. Detta innebär bland annat längre svarstider på mejl.

Vid eventuella driftfel kan ni kontakta vår tekniska förvaltare direkt.
WIAB: info@wiabservice.se eller 08-802040

Fler kontaktuppgifter finns på hemsidan samt i varje anslag i varje port.

Läs hela inlägget »

Styrelsen har genomfört en besiktning av föreningens loftgångar. Under besiktningen visade sig bland annat att gamla lyftöglor och mjukfogar behöver renoveras, samt att det finns en del andra mindre skador som behöver ses över. Dipart Entreprenad kommer genomföra detta arbete fr.om. måndag den 3:e juni. Arbetet kommer pågå under en till två veckor och kommer innebära en del buller under dagtid.   
 
För att renoveringen skall kunna genomföras på ett smidigt sätt är det viktigt att entreprenören kommer åt loftgångsplattorna ordentligt. Vi ber er därför att plocka bort alla era saker från loftgångarna! Var försiktiga när ni sedan går på loftgångarna så att ni inte trampar på lagningar och fogar.  

Läs hela inlägget »

Efter den injustering och balansering som genomfördes förra året kommer nu QSEC tillbaka för att mäta och kontrollera funktionen. Syftet är att hitta eventuella avvikelser som nu kan avhjälpas för att uppnå en jämn värme i hela fastigheten. Qsec kommer att besöka samtliga lägenheter under dessa dagar:

  • 21 november, Port 8-10
  • 22 november, Port 12-14
  • 23 november, Port 18
Har ni inte möjlighet att vara hemma är det viktigt att ni möter upp QSEC:s personal i respektive trapphus entré på morgonen 07:45-08:00 för att överlämna nyckel.
Läs hela inlägget »

RBEkonomi

Riksbyggen förvärvade vår ekonomiska förvaltare Agenta Förvaltning AB i februari 2018, och nu byter de namn. Det juridiska namnet är nu Förvaltning i Östersund AB, men de arbetar under namnet RBEkonomi. Deras nya hemsida är www.rbekonomi.se, och de nås på telefon 08-522 182 42.

Läs hela inlägget »

Föreningen har sedan 1 augusti bytt försäkringsbolag till RBförsäkring (rbforsakring.se). Med den nya fastighetsförsäkringen följer också ett kollektivt bostadstillägg, vilket innebär att våra medlemmar inte behöver teckna ett individuellt tillägg till sin hemförsäkring. Vid eventuella frågor kontaktar man RBförsäkring på 0771-800 600. Skadeanmälan görs på 0771-800 800.

Läs hela inlägget »

Årest föreningsstämma hålls onsdagen 25 April kl 18:30 på Connect hotell, Götalandsvägen 218 i Älvsjö. Välkomna!

Läs hela inlägget »
Då maskinerna i tvättstugan nu är över 15 år gamla är det dags att byta ut maskinparken, varför styrelsen har beställt ny utrustning. Under perioden 16/4-23/4 planeras arbete med att gjuta på den befintliga sockeln. Två tvättmaskiner kommer behöva kopplas ur vilket innebär att vi kommer ha reducerad tvättkapacitet under denna period. Under perioden 24/4-27/4 planeras installationen av de nya maskinerna, och då kommer tvättstugan att hållas helt stängd. Under denna period kommer också belysningen bytas ut mot mer energieffektiva LED armaturer.
Läs hela inlägget »

Med förra nyhetsbrevet gick styrelsen ut med en förfrågan och enkätundersökning för att se om det fanns ett intresse av att förenignen skulle teckna ett kollektivt avtal för bredband och TV. Återkopplingen på detta har istort sätt uteslutande varit positivt, varför styrelsen valt att gå vidare och tecknat ett 5-årigt avtal med Telia. Avtalet innebär att samtliga lägenheter från och med 1 oktober får tillgång till bredband med hastigheten 700/700 Mbit och digital-TV med kanalpaketet lagom.

Kostnaden kommer att läggas direkt på avgiften och hyran från och med att tjänsten träder i kraft 1 oktober. Hyresgäster har dock rätten att tacka nej till tjänsten genom att svara på blanketten som skickats ut. 

Trådlös router och HD-förberedd digitalbox ingår i månadskostnaden med garantitid under hela avtalstiden, dvs 5 år. Utrustnignen tillhör dock föreningen och lägenheten vilket betyder att vid en eventuell flytt så får utrustningen inte tas med utan lämnas kvar till nästa läegenhetsinnehavare. Utan extra kostnad ingår även TV för flera rum, upp till 3 TV apparater extra per lägenhet. Dock så behöver man själv införskaffa extra digital boxar till dessa TV-apparater. Det finns också möjlighet att utöka det de kollektiva tjänsterna med individuella avtal, om man t.ex. önskar utöka TV paketet med fler kanaler eller önskar IP-telefoni. Utöver detta så ingår dessutom flertalet mervärdestjänster så som playkanaler, filmbutik och Play+ (dvs tillgång till TV i mobila enheter så som mobil och surfplatta).

I och med att vi tecknar detta gruppavtal ges Telia exklusiv rätt till nätet, varför öppen fiber försvinner. Detta innebär att det inte längtre kommer att gå att teckna avtal med andra tjänsteleverantörer. Styrelsen uppmanar därför att våra medlemmar avslutar sina nuvarande abbonemang för TV och Bredband till 1 oktober för att undvika dubbla kostnader. 
Läs hela inlägget »

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

* indicates required

Nyhetsarkiv